Pszicho-hírek sorozatunkban minden hónapban 1x összeszedjük a pszichológia legfontosabb híreit Neked, hogy Te is naprakész és felkészült lehess ezekben a fontos témákban!
A januári összeállításunkat az újév és az újévi fogadalmak szellemében válogattuk össze.

A(Z ÚJÉVI) FOGADALMAK VÉGE: SLOW LIVING

Íme egy kis felsorolás, ami segíthet a slow living mindennapi gyakorlásában:

  • Igyekezz helyi-, idény ételeket fogyasztani (ajánljuk partnerünk, Kocsis Dóri könyvét a témában).
  • Iktass be szüneteket. Legyen az egy 10 perces szünet munka közben, vagy épp egy fél hétvége ráfordítása a saját töltekezésedre.
  • Élj figyelmesen, legyél jelen minél többször.
  • Alakíts ki határokat, mondj nemet, ha szükséges.
  • Azt tedd, amit épp megtehetsz. Ha tortát sütnél, süss azzal, ami otthon van, ne várj, hátha idén megveszed a cukrász eszközöket. Festeni támadt kedved? Használd a már rendelkezéseidre álló otthoni eszközöket, esetleg vásárolj a közeli üzletben, ne várj sokáig, míg beszerzed a megfelelő eszközöket.
Maradnál az újévi fogadalmaknál? A lenti cikkben találsz egy kutatást, amely segíthet abban, hogy ha fogadalmakra kerül a sor, akkormilyeneket érdemes tennünk, hiogy nagyobb eséllyel meg is tartsuk őket.

SZÁRAZ JANUÁR

Az ünnepi szezonban többségünk többet (vagy jóval többet) fogyaszt alkoholt, mint szokott, vagy ami komfortos. A száraz január jó alkalom arra, hogy az év első hónapja kitisztítsa az ünnepi időszak méreganyagait a szervezetünkből egy kis absztinenciával. 

Tippek a száraz januárhoz és információ az alkoholizmusról a cikkben >>>

69 OK, AMI LEPATTINTÁSHOZ VEZETHET

A Psychology Today egy olyan, nemrég publikált kutatásról számol be, amely azt kutatta, milyen okok miatt pattintunk le valakit flörtölés előtt/közben.
A résztvevők az alábbi kérdést kapták: “Egyedülálló vagy és iszogatsz egy bárban. Egy személy elindul feléd és flörtölni kezd. Írj néhány dolgot, ami miatt rossz benyomásod lenne, és végül elküldenéd az illetőt.”

A 69 indokból a kedvenceink:

  • szegényes szókincs
  • tompa, buta személyiség
  • slampos 
  • túl közel áll, amikor beszél hozzám
  • ömlengős

ROSSZUL IS ELSÜLHET, HA GYAKRAN NYUGTATOD MEG A GYERMEKEDET TELEFONNAL

A Michigani Egyetem kutatása alapján az okostelefonnal vagy tablettel gyakran nyugtatott 3-5 éves gyerekek később érzelmi zavarokat mutathatnak, főleg a fiúk.
Sokaknak ártalmatlannak tűnik kütyüt adni egy kisgyerek kezébe megnyugtatás céljából – neked talán nem, hiszen követsz minket, így biztosan tudatosabb vagy az átlagnál -, ám a kutatás kimutatta, hogy ezzel elveszik a lehetőséget, hogy saját, önmegnyugtató stratégiákat alakítson ki a gyermek.
A kutatás részleteit és a kutatók ajánlását a kütyük helyett itt olvashatod >>>
Bízunk benne, hogy érdekesnek találtad a gyűjtésünket és olvasni fogod a februári pszicho-híreket is!

Még több bejegyzés

Te miben vagy intelligens?

Mi jut először eszedbe, ha azt hallod „Milyen intelligens ember!”? Ha a többséghez tartozol, akkor valószínűleg egy olyan valakire gondolsz, akinek nagyon jók a logikai,

Elindult a PopJohn alkalmazás!

Elindult a PopJohn mobilalkalmazás, ami Google és Apple Store-ból is könnyedén letölthető,  2023 április végéig garantáltan ingyenes, azok között,  aki április 3-ig letöltik az appot, kisorsolunk 3 db

A pszichológia színei

Kedves PopJohn Olvasók!  Vendégcikk a KAPSZLI csapatától, melyben a pszichológia különböző alkalmazási módszereit mutatják be. A jó hír pedig az, hogy ezeket mind kipróbálhatjátok Ti

Legyél tudatosabb, örömtelibb és éld meg a pillanatokat minden egyes nap!

Regisztrálj, mi pedig küldjük neked a 20 db ajándék gyakorlatot!

Legyél tudatosabb, örömtelibb és éld meg a pillanatokat minden egyes nap!

Regisztrálj, mi pedig küldjük neked a 7 db ajándék gyakorlatot!

collect leads

My weekly dose of tips, tricks or just things I'm enjoying