Eltelt egy hónap, mi pedig a borongós-havas-hideg-latyakos-sötét-legyenvége február híreivel jelentkezünk.

HOGYAN KÜZDJ MEG AZZAL, HA KIRÚGTAK?

Máris egy ilyen kis vidám téma!
A verywellmind.com cikke szerint januárban brutális mennyiségű embert rúgtak ki tech és média cégektől. A teljesség igénye nélkül: Google – 12 ezer, Microsoft – 10 ezer, Amazon – 18 ezer, a Vox pedig a dolgozóinak 7%-át küldte el…
Kemény, megrázó inítása ez a 2023-as évnek.
Amber Robinson, pszichoterapeuta elmondta, hogy azok az emberek, akik elveszítik a munkájukat, gyakran éreznek szomorúságot, félelmet, szorongást és zavarodottságot. Ez tehát normális, nem kell megijedni az érzések miatt, inkább próbálj meg arra fókuszálni, hogy hogyan erősítsd meg magad, a helyzeted és a mentális jólléted!
Bízunk benne, hogy Téged nem rúgtak ki és nincs fenyegetve az állásod, de vegyük azért végig, mit tehetsz, ha mégis!
  1. Tudatosítsd magadban, hogy Te nem vagy azonos a munkáddal. Ha kirúgnak, akkor ne tetézd az anyagi bizonytalanságot önértékelési bizonytalanságokkal.
  2. Ha úgy érzed, rezeg a léc, ne rettegj, inkább tegyél lépéseket! Legyen egy B terved! Frissítsd az önéletrajzod és kutakodj az állásportálokon. Interjúzni nem muszáj, de ártani nem árthat, legalább gyakorolsz és kicsit megismered az elvárásokat – ráadásul tét nélkül.
  3. Tedd szóvá az aggodalmaidat! Beszélgess barátokkal, családdal, kollégákkal. Hidd el, jól fog esni!

HOGYAN ERŐSÍTIK AZ EDZÉSI SZOKÁSOK A "MEG TUDOM CSINÁLNI" MENTALITÁST?

Hát, röviden elég könnyű összefoglalni: azoknak az embereknek, akik rendszeresen edzenek, erősebb a cél-orientált kognitív kontrolljuk.Minden világos? Mész is edzeni? Azért itt egy kis extra magyarázat, ha mégsem:
A kognitív kontroll lehet proaktív és reaktív. Ahogy az elnevezés is mutatja, a proaktív kognitív kontroll összefügg a lézerpontos célkitűzéssel és a célokért való hajtással, míg a reaktív kognitív kontroll a halogatással és az utolsó pillanatos dolgokkal. A Psychology of Sport and Exercise folyóiratban nemrég publikáltak egy tanulmányt, amiben 132 egyetemi hallgatót tanulmányoztak a fokozott és alacsony heti testmozgás tükrében. A bevezető alapján nem nehéz kitalálni, hogy az eredmény azt mutatta, hogy akik fokozott heti fizikai aktivitást végeztek (azaz rendszeresen és kitartóan edzettek), azok hosszabban és sikeresebben tudták fenntartani a proaktív kognitív kontrollt. Tehát, kezdj el edzeni! 
Ahogy ez a kutatás is mutatja, számtalan előnye van, nem csak a karcsú alak. Ráadásul a lényeg nem az, hogy belehalj az erőlködésbe, hanem hogy rendszeres és kitartó munkát végezz. Ha a heti kitűzött cél 3×1 km futás, az is bőven elég, csak ne sinkófáld el és legyél kitartó, ne hagyd félbe! Képes vagy rá! 

EGY MINŐSÉGI BESZÉLGETÉS MÁRIS AZ EGEKBE REPÍTHETI A NAPI JÓLLÉTEDET!

A Kansasi Egyetem publikációja szerint egy minőségi beszélgetés egy barátoddal boldogabbá teheti a napodat és még a stressz-szinted is csökkentheti. A kutatásban több, mint 900-an vettek részt és többféle beszélgetési témát is teszteltek.
A téma nem számított igazán, bármilyen minőségi beszélgetés megtette a hatását. Továbbá a személyes tali jobbnak bizonyult az online beszélgetésnél, de még egy telefonbeszélgetés is célravezetőnek bizonyult!
Bízunk benne, hogy érdekesnek találtad a gyűjtésünket és olvasni fogod a márciusi pszicho-híreket is!

Még több bejegyzés

Te miben vagy intelligens?

Mi jut először eszedbe, ha azt hallod „Milyen intelligens ember!”? Ha a többséghez tartozol, akkor valószínűleg egy olyan valakire gondolsz, akinek nagyon jók a logikai,

Elindult a PopJohn alkalmazás!

Elindult a PopJohn mobilalkalmazás, ami Google és Apple Store-ból is könnyedén letölthető,  2023 április végéig garantáltan ingyenes, azok között,  aki április 3-ig letöltik az appot, kisorsolunk 3 db

A pszichológia színei

Kedves PopJohn Olvasók!  Vendégcikk a KAPSZLI csapatától, melyben a pszichológia különböző alkalmazási módszereit mutatják be. A jó hír pedig az, hogy ezeket mind kipróbálhatjátok Ti

Legyél tudatosabb, örömtelibb és éld meg a pillanatokat minden egyes nap!

Regisztrálj, mi pedig küldjük neked a 20 db ajándék gyakorlatot!

Legyél tudatosabb, örömtelibb és éld meg a pillanatokat minden egyes nap!

Regisztrálj, mi pedig küldjük neked a 7 db ajándék gyakorlatot!

collect leads

My weekly dose of tips, tricks or just things I'm enjoying